Xbox Live logo

Online op Xbox Live spelen is in bepaalde gevallen mogelijk met een omgebouwde Xbox 360. Maar je moet dan wel met een aantal zaken rekening houden. Via deze pagina krijg je alle informatie die je nodig hebt mocht je interesse hebben in online gamen.

Online met DVD speler flash (iXtreme firmware)

Bij de ontwikkeling van iXtreme firmware is het voornaamste doel altijd geweest om de firmware en gebrande spellen ondecteerbaar te maken voor Microsoft en daarmee de firmware veilig voor Xbox Live te maken. De geschiedenis van iXtreme firmware laat zien dat dit ook heel goed lukt. Maar na verloop van tijd echter komt Microsoft vaak wel weer met een nieuwe detectiemethode. Deze zit bijvoorbeeld vaak in een dashboard update verstopt. De gevolgen van dergelijke detectiemethoden zijn elke keer weer anders. De ene keer wordt de ombouw ongedaan gemaakt en de andere keer zorgt deze methode ervoor dat bepaalde spellen niet meer opstarten. Soms merk je er helemaal niks van en kan je je gebrande games nog gewoon afspelen maar detecteert Microsoft dat wel.

Op Xbox Live spelen met een iXtreme firmware DVD speler flash is dus mogelijk maar wel op eigen risico. Hou het nieuws goed in de gaten en je kunt een eventuele ban vaak voorkomen!

Online met de xk3y in je Xbox 360 gebouwd

De makers van de xk3y ondersteunen Xbox Live officieel niet maar ze proberen wel zoveel mogelijk beveiligingen die microsoft gebruikt tegen te gaan. De makers geven aan later support voor Xbox Live toe te voegen aan de xk3y (d.m.v. een simpele firmware update). Online spelen kan op dit moment al wel en alle bekende beveiligingsmethoden van Microsoft worden al tegengegaan door de xk3y, tot op heden wordt de xk3y dan ook probleemloos online gebruikt door duizenden gamers.

Ook bij de xk3y is het (net als bij de DVD flash methode) van belang dat je het nieuws op ombouwgebied goed in de gaten houdt. Een dashboardupdate zou immers voor problemen kunnen zorgen waardoor het van belang kan zijn eerst de xk3y te updaten zodat die het nieuwe dashboard ondersteund en alvorens de update van Microsoft uit te voeren. Het updaten van het dashboard moet ook altijd in de zogenaamde pass-through modus gebeuren (modus waarbij de xk3y is uitgeschakeld), hier kun je alles over lezen in de xk3y handleiding.

Op Xbox Live spelen met een xk3y is dus mogelijk maar wel op eigen risico. Hou het nieuws goed in de gaten en je kunt een eventuele ban vaak voorkomen!

Homebrew hack (JTAG hack & reset glitch hack)

Met een homebrew hack is het niet mogelijk om nog op Xbox Live te spelen. Sommige games hebben echter een “system link” functie, dat is een methode waarmee het mogelijk is om met of tegen elkaar over je lokale netwerk spelen. Met een homebrew gehackte Xbox 360 is mogelijk om deze system link functie te gebruiken en via een virtueel netwerk tegen mensen over de hele wereld te spelen.

Om hier gebruik van te kunnen maken is het dus van belang dat de game system link ondersteund (lijst van system link games) en dat je software installeert die het virtuele netwerk opzet. Xlink Kai is de naam van de software dit het virtuele netwerk verzorgt. Deze software installeer je op een computer in hetzelfde netwerk als je Xbox 360 en vervolgens kun je tegen iedereen die hetzelfde heeft gedaan gamen.

Het FreeStyle Dashboard dat OmbouwBoer op alle homebrew Xbox 360′s installeert heeft ook een Xlink Kai functie ingebouwd om het gebruik van deze software makkelijker te maken (maar je moet het nog steeds op een computer in je netwerk installeren).

Op Xbox Live spelen met een homebrew is dus NIET mogelijk maar er is een alternatief, namelijk: Xlink Kai!