Deze FAQ (veelgestelde vragen en antwoorden) bevat vragen die OmbouwBoer vaak hoort. Heb je dus een vraag op Xbox 360 ombouwgebied dan is de kans heel groot dat je via deze pagina het antwoord op je vraag vindt. De FAQ helpt je niet alleen met directe antwoorden op je vragen maar kan je ook je weg helpen vinden op deze site. Om een specifieke vraag van je te kunnen beantwoorden kan de FAQ je bijvoorbeeld naar een relevante handleiding verwijzen.

Staat je vraag niet in de FAQ gebruik dan ook de zoekfunctie eens, er worden regelmatig nieuwsberichten geplaatst die mogelijk net dat beetje informatie bevatten die jij zoekt.

De vragen staan hieronder en zijn gesorteerd per ombouwmethode maar allereerst staan er algemene vragen die bijvoorbeeld gaan over het kiezen van een ombouwmethode of algemene zaken die te maken hebben met de dienstverlening van OmbouwBoer.

Algemene FAQ

Welke ombouwmethode past het beste bij mij?

Check de ombouwmethodes vergelijkingspagina om te bepalen welke methode het beste aansluit op jouw wensen.

Heb ik garantie op de ombouw?

Ja, je krijgt volledige garantie op fouten veroorzaakt door OmbouwBoer tijdens de ombouw. Mocht er iets mis gaan dan worden de reparatiekosten volledig vergoed. Mocht reparatie niet meer mogelijk zijn dan krijg je een vervangende (omgebouwde) Xbox 360.

De garantie is niet van toepasssing op problemen veroorzaakt door fabricagefouten (zoals de beruchte RROD die ontstaat door oververhitting bij normaal gebruik).

Kan elke ombouwmethode toegepast worden?

Nee, dat kan niet. Kijk op de prijzen pagina om te controleren of jouw Xbox 360 omgebouwd kan worden met de gewenste ombouwmethode. Daar staat namelijk uitgelegd welke Xbox 360′s geschikt zijn per ombouwmethode.

Vervalt de fabrieksgarantie bij het ombouwen?

In principe vervalt deze, de Xbox 360 moet immers open om omgebouwd te worden. In de praktijk blijkt het echt niet zo zwart-wit gesteld te zijn. Allereerst wordt bij de ombouw wordt de garantiezegel met grote zorg behandeld waardoor deze in de meeste gevallen keurig in tact blijft. Bovendien blijkt uit eigen ervaring en vele verklaringen dat het bedrijf dat Xbox 360′s repareert in opdracht van Microsoft nauwelijks controleert of er wel een garantiezegel op de Xbox 360 zit en worden Xbox 360′s zonder garantiezegel meestal ook gewoon gerepareerd.

Bij een homebrew hack vervalt de garantie wel altijd omdat er een chip geïnstalleerd wordt en er aan het moederbord gesoldeerd moet worden.

Wat betekent ... (vul een begrip in)?

Als je een begrip tegen gekomen bent dat je niet kent kun je eens in de Xbox 360 ombouw begrippenlijst kijken of die daar in staat.

Kan ik op Xbox Live spelen met een omgebouwde Xbox 360?

Ja, afhankelijk van de ombouwmethode kan dat. Maar dat is wel altijd op eigen risico. Check de Xbox Live pagina voor meer informatie over het online spelen met een omgebouwde Xbox 360.

Wat kost het ombouwen van de Xbox 360?

Dat is helemaal afhankelijk van het type ombouw en het type Xbox 360 dat je hebt. Kijk op de prijzen pagina voor een compleet overzicht van prijzen en instructies om te bepalen welk type Xbox 360 jij hebt.

Kan OmbouwBoer mijn Xbox 360 unbannen?

Nee, dat is simpelweg niet mogelijk. Je zult een nieuwe Xbox 360 moeten kopen om weer op Xbox Live te kunnen gamen.

DVD speler flash FAQ

Hoe brand ik een Xbox 360 spel?

Bekijk de zeer uitgebreide brandhandleiding voor instructies.

Welke DVD speler heb ik?

Kijk op de prijzen pagina om te bepalen welke DVD speler je hebt.

Voor de DVD flash en xk3y inbouw methodes is het type DVD speler dat je hebt van belang. Niet elke DVD speler kan op die manier omgebouwd worden omdat . Kijk op de prijzen pagina om te zien of jouw DVD speler geschikt is voor een van de ombouwmethodes.

Kan ik games vanaf HDD spelen met een DVD speler flash?

Nee, dat is niet mogelijk. Je moet games branden op DVD+R DL schijfjes om ze af te kunnen spelen.

xk3y FAQ

Kan ik games vanaf HDD spelen met een xk3y?

Ja, met een xk3y kun je games regelrecht vanaf een USB HDD spelen. Je hoeft dus geen games te branden!

Hoe lang krijg ik garantie op mijn xk3y?

Je krijgt 2 maanden garantie, gaat de xk3y binnen deze termijn kapot door een fabricagefout dan krijg je een nieuwe xk3y. Alle defecten ontstaan door andere zaken dan fabricagefouten vallen vanzelfsprekend niet onder de garantie (denk bijvoorbeeld aan waterschade en zelf veroorzaakte kortsluiting).

Hoe gebruik ik mijn xk3y?

In de xk3y handleiding worden alle functies van de xk3y uitgelegd en staat ook precies omschreven hoe je die functies gebruikt.

Hoe configureer ik de USB HDD voor de xk3y?

In de xk3y handleiding vind je niet alleen informatie over het gebruik van de xk3y maar staat ook precies uitgelegd hoe je een USB HDD geschikt maakt voor gebruik met de xk3y.

Kan ik homebrew draaien met de xk3y?

Nee dat kan helaas niet, check de ombouwmethodes vergelijkingspagina voor meer informatie over de mogelijkheden van de xk3y en de andere ombouwmethodes.

Homebrew hack FAQ

Kan ik games vanaf HDD spelen met een homebrew hack?

Ja, je kunt ze zowel vanaf de interne HDD als van een USB HDD afspelen met een homebrew hack.

Kan ik XBLA games spelen op mijn homebrew Xbox 360?

Ja, je moet ze wel zelf overzetten (je kunt immers niet meer op Xbox Live met een homebrew Xbox 360). Hoe dat moet lees je in de homebrew hack handleiding.

Hoe zet ik games over op mijn homebrew Xbox 360?

Een homebrew Xbox 360 kan niet overweg met .iso bestanden. Deze moeten eerst uitgepakt worden en vervolgens overgezet worden naar een USB HDD of naar de interne HDD van de Xbox 360 (dat kan via je thuisnetwerk). Een complete uitleg over het uitpakken en overzetten vind je in de homebrew hack handleiding.