Deze handleiding legt uit hoe je games voor de Xbox 360 kunt branden. Je kunt alleen gebrande games afspelen als je Xbox 360 is omgebouwd d.m.v. een DVD speler flash met iXtreme firmware.

Algemene informatie (eenmalig lezen!)

Om succesvol Xbox 360 games te kunnen branden is het belangrijk om zowel een goede kwaliteit brander als goede kwaliteit DVD+R DL schijfjes te gebruiken.

DVD+R DL schijfjes

Gebruik uitsluitend Verbatim DVD+R DL schijfjes om de volgende redenen:

 • Verbatim is het enige merk dat kwaliteit garandeert
 • Slechte kwaliteit schijfjes zijn vaak na enkele maanden niet meer leesbaar
 • Slechte kwaliteit schijfjes worden trager gelezen (langere laadtijden)
 • Slechte kwaliteit schijfjes zorgen ervoor dat de DVD speler van de Xbox 360 extra snel slijt
 • XGD3 games (alle games vanaf september 2011) werken alleen met Verbatim schijfjes
Verbatim DVD+R DL schijfjes zijn extreem voordelig te bestellen bij OmbouwBoer:

De brander

Voor het branden van Xbox 360 games wordt alleen de Lite-On iHAS124 en zijn varianten aangeraden. Hoewel de meeste double layer branders prima zullen werken voor het gros van de Xbox 360 games raden we uitsluitend de Lite-On branders aan om de volgende redenen:

 • Deze brander levert uitstekende kwaliteit, er zit namelijk erg veel verschil in kwaliteit tussen de verschillende soorten branders
 • Dit is de enige brander die XGD3 games (de meeste games die zijn uitgekomen sinds september 2011) kan branden

De meeste branders zijn niet geschikt voor XGD3 games omdat deze spellen groter zijn dan wat eigenlijk op een DVD+R DL schijfje past. Ondersteunde branders kunnen via een programmaatje wat speciaal is geschreven voor het branden van Xbox 360 games doorbranden tot het uiterste randje van het DVD+R DL schijfje en zo toch het spel volledig op normale schijfjes branden.

Om zeker te zijn van een geschikt model bestel je je brander hier.

Dit is een interne brander. Heb je een laptop (of PC zonder S-ATA) dan kan je de brander niet inbouwen en heb je een S-ATA naar USB converter nodig. De Eminent EM1015 is hier uitermate geschikt voor.

Wil je controleren of je huidige brander geschikt is? Lees dan het stuk onder “Controleren of je brander geschikt is voor XGD3″.

Controleren of je brander geschikt is voor XGD3 (eenmalig)

In dit deel van de brandhandleiding wordt uitgelegd hoe je controleert of je brander geschikt is voor het branden van alle Xbox 360 games, inclusief XGD3 games. Mocht je brander niet geschikt zijn dan kun je dus geen XGD3 games (nagenoeg alle games vanaf september 2011) branden maar hoogstwaarschijnlijk wel oudere games.

Instructies

 • Download de BurnerMAX Payload Tool (groene knop hierboven) en pak het uit.
 • Stop een Verbatim DVD+R DL schijfje in de lade van je brander.
 • Start de tool op en wacht even tot je hoort totdat Windows heeft gedetecteerd dat je een lege beschrijfbare DVD in de lade hebt zitten (je krijgt dan vaak een melding van Windows met een aantal acties, zoals een brandprogramma opstarten).
 • Kies de juiste brander uit het dropdown menu.
 • Klik op de knop “BurnerMAX”.
 • Als het lukt en de brander dus is ondersteund staat er: “BurnerMAX IS enabled !”. Mocht er “BurnerMAX not enabled, YET !” staan dan is de brander helaas niet ondersteund. De onderstaande afbeelding laat een geschikte brander zien:

 • Is je brander geschikt dan kun je hem gebruiken voor het branden van XGD3 games (de meeste spellen vanaf september 2011), is je brander niet geschikt volgens de tool dan kun je waarschijnlijk wel gewoon oudere games branden.
 • Is je brander niet geschikt? Om zeker te zijn van een geschikt model bestel je je brander hier.

Software downloaden & installeren (eenmalig)

Hier wordt doorgenomen waar je op moet letten bij de installatie en configuratie van de software die je nodig hebt om Xbox 360 games te branden.

Download ImgBurn v2.5.7.0 (5,83 MB)
Dit is de ImgBurn installer.
Download abgx360 v1.0.6 (8,62 MB)
Bevat de abgx360 installer en een bestand met de aanbevolen instellingen.
Download BurnerMAX Payload Tool v0.15 (387 KB)
BurnerMAX Payload Tool v0.15, alleen nodig voor het branden van XGD3 games.

ImgBurn installeren

Als je ooit ImgBurn geïnstalleerd hebt gehad of nog steeds hebt voer de onderstaande stappen dan nogmaals uit. Alleen dan weet je zeker dat alle instellingen goed staan voor het branden van Xbox 360 games. Je kunt deze ImgBurn gewoon over je oude heen installeren, je hoeft je oude ImgBurn installatie in dat geval dus niet te verwijderen.

 • Open de ImgBurn installer.
 • Klik 2 keer op next en je kunt wat opties kiezen. Vink hier de onderste optie (“Reset Settings”) aan.

  Installeer ImgBurn 1

 • Klik 3 keer op next en de installatie begint, de installer vraagt je op het einde of er op updates gecontroleerd moet worden. Kies hier “Yes”.

  Installeer ImgBurn 2

abgx360 installeren

 • Pak het abgx360 .zip bestand uit en open de installer (abgx360_setup.exe).
 • Klik op next & install.

  abgx360 Installeren 1

 • Open tot slot het bestand “abgxGUI_settings.reg” en wanneer je gevraagd wordt of je de registersleutels daadwerkelijk wilt invoeren kies je “ja”.

  abgx360 Installeren 2

De BurnerMAX Payload Tool installeren

 • De BurnerMax Payload Tool hoeft alleen uitgepakt te worden en is dan gereed voor gebruik.

Game image controleren

Het controleren van je game voordat je hem brandt is erg belangrijk. abgx360 checkt namelijk aan de hand van een online database of alle stealth bestanden (= beveiligingsbestanden) in de iso wel goed zijn.

Deze handleiding gaat er vanuit dat je een Xbox 360 game op je harde schijf hebt staan. Dit kan een gedownload of zelf geript spel zijn. Je hebt dan een .000 of .iso bestand en een .dvd bestand.

 • Het .000 of .iso bestand bevat alle data en is rond de 7 à 8 GB groot. Het .dvd bestand is minder dan 1 KB groot en bevat informatie die nodig is voor het branden van het databestand. Dat ziet er ongeveer als volgt uit:

  Image Controleren 1

 • Start nu het programma abgx360 GUI op, en open het .000 of .iso bestand van het spel dat je wilt controleren. Klik vervolgens op “Launch”.

  Image Controleren 2

 • Je krijgt nu een scherm te zien dat zal lijken op onderstaande afbeelding.
  Image Controleren 3

  1. Hier wordt het .dvd bestand gecontroleerd. Bestaat deze niet of is er een fout in gevonden dan wordt deze automatisch gerepareerd.
  2. Hier kun je de regio van het spel bekijken. Alleen PAL of RF (region free / regiovrij) games werken op Europese Xbox 360′s. Mocht de tekst hier rood zijn dan kan je het spel verwijderen. Je hebt dan namelijk een spel met Amerikaanse of Aziatische regiolock te pakken. Het is niet mogelijk de regio van spellen te veranderen.
  3. Hier wordt de AP2.5 beveiligingsdata, ook wel topology data gecontroleerd. Dit is een beveiliging die zich alleen op nieuwere games bevind en dus zie je dit niet altijd. Als een game topology data heeft moet je ten minste iXtreme LT+ v3.0 firmware hebben, zit je op oudere firmware dan zal het spel niet opstarten en moet je je Xbox 360 eerst laten updaten. Als deze data niet present, corrupt of incorrect is wordt deze eigenlijk altijd automatisch gerepareerd door abgx360.
  4. Dit punt geeft aan of de offline stealth controle geslaagd is. Deze slaagt bijna altijd en is niet veelzeggend. Als je hier een error krijgt is er iets niet goed gegaan bij het rippen van het spel. abgx360 kan fouten op dit punt bijna altijd repareren door goede stealth bestanden uit de online database te downloaden.
  5. De CRC-controle is een online stealth check. Hier wordt gecontroleerd of de stealth bestanden in de .iso overeen komen met die van een origineel spel. Deze controle zal over het algemeen falen bij net nieuwe spellen. Voor deze controle is abgx360 namelijk afhankelijk van de mensen die de online database onderhouden, zij maken rips van originele spellen en uploaden de stealth data naar een online database. Om zo veilig mogelijk online te spelen is het van belang dat deze controle slaagt. Wanneer deze niet slaagt en het spel staat wel in de database staat zal abgx360 het automatisch voor je repareren. Staat deze (nog) niet in de database (iets wat vaak voorkomt bij spellen die net nieuw zijn) dan zal deze test falen. Dat betekent dus niet dat de .iso niet goed is maar dat het spel nog niet in de online database staat.

Over het algemeen betekent groene tekst in dit scherm dat het allemaal goed is. Rode tekst geeft een error aan, vaak is dat ook nog geen ramp omdat de error vervolgens gerepareerd zal worden door abgx360. In het geval er errors werden getoond en je niet zeker weet of abgx360 die heeft gerepareerd kun je de test het beste nog een keer doorlopen. Mocht je deze tweede keer alleen nog maar groene tekst zien dan is het spel correct gerepareerd.

Game image branden

Extra stap (alleen) nodig bij XGD3 games.

Deze extra stap is alleen nodig als je een XGD3 spel brandt. Je brander moet hier wel geschikt voor zijn, lees daarvoor het stuk onder “Controleren of je brander geschikt is voor XGD3″.

 • Stop een Verbatim DVD+R DL schijfje in de lade van je brander.
 • Start de tool op en wacht even tot je hoort totdat Windows heeft gedetecteerd dat je een lege beschrijfbare DVD in de lade hebt zitten (je krijgt dan vaak een melding van Windows met een aantal acties, zoals een brandprogramma opstarten).
 • Kies de juiste brander uit het dropdown menu.
 • Klik op de knop “BurnerMAX”.
 • Wacht tot je de volgende melding ziet: “BurnerMAX IS enabled !”. Klik nogmaals op “BurnerMAX als er “BurnerMAX not enabled, YET !” staat. Deze afbeelding laat de stappen visueel zien:

 • Ga dan verder met de stappen hieronder.
 • Deze stappen moet je elke keer als je een XGD3 spel wilt branden doorlopen. Ook als je de DVD lade even open hebt gehad of de computer opnieuw hebt opgestart moet je eerst weer de BurnerMAX Payload Tool draaien voordat je het spel kunt branden.
Let op dat je de extra stap hierboven uitvoert als je een XGD3 spel wilt branden.
 • Start ImgBurn, klik op “Write image file to disc”.
 • Klik op de browse-knop in het frame “Source” en open het .dvd bestand van het spel dat je wilt branden.
 • Kies voor een brandsnelheid van 2,4x.
 • Controleer of “Verify” is aangevinkt en klik op de write-knop om het branden te beginnen.

  Branden met ImgBurn

 • Het is verstandig om voor het branden alle zware programma’s als firewalls en virusscanners uit te schakelen. Ook is het verstandig tijdens het branden de PC niet te gebruiken, het branden van een dual layer dvd is een erg nauwkeurige taak voor de computer, om deze zo goed mogelijk uit te voeren is het van belang zo min mogelijk ballast mee te geven.
 • Na het branden zal ImgBurn verifiëren of het branden inderdaad gelukt is. Het is belangrijk dat het gebrande schijfje deze verificatie goed door komt, anders is het branden niet helemaal goed gegaan en kun je het schijfje weggooien.

Zodra ImgBurn de melding geeft dat het branden is geslaagd kan je het schijfje met een gerust hart in je Xbox 360 stoppen en het gebrande spel spelen!