Deze handleiding verondersteld dat de hack is uitgevoerd bij OmbouwBoer en dat alle benodigde homebrew reeds geïnstalleerd en geconfigureerd is. Is je Xbox 360 elders omgebouwd dan kan het zijn dat je bepaalde software of patches mist of dat verouderde software is gebruikt waarbij bepaalde functies nog niet bestonden of slecht werkten.

Xbox 1 en Xbox 360 games klaarmaken voor gebruik

Download XBOX360 Iso Extract (116 KB)
Dit tooltje heb je nodig om Xbox 360 .is0 bestanden uit te pakken.

Een gedownloade of geripte game is eigenlijk altijd een .iso bestand (vaak tussen de 2 en 8 GB). Deze iso moet eerst uitgepakt worden zodat de homebrew Xbox 360 ermee overweg kan. Hiervoor heb je het programma XBOX360 Iso Extract (hierboven te downloaden) nodig.

  • Download XBOX360 Iso Extract, pak het .zip bestand uit en open “XBOX360ISOExtract.exe”.
  • Zorg dat alle Xbox 1 en Xbox 360 .iso bestanden in een map staan.
  • Klik op “choose ISO-Folder” en selecteer de map waar al je .iso bestanden in staan.
  • Klik vervolgens op “choose destination” en kies nu de map waar je .iso bestanden naar uit wilt pakken, voor elke iso wordt een aparte map aangemaakt.
  • Klik op “Go” om te beginnen met uitpakken.

  • Het uitpakken begint en de groene “Go”-knop veranderd in een rode “Stop”-knop, zodra het uitpakken klaar is verandert de knop weer in een rode “Go”-knop, afhankelijk van je computer kan het uitpakken een tijdje duren (tot wel 10 minuten per iso). Aangezien elk spel en elke DVD van elk spel in een eigen map moet staan is de structuur zoals ze na het uitpakken staan in principe goed. Vaak zullen de mappen echter behoorlijk onherkenbare namen hebben. Verander de mapnamen daarom in duidelijk herkenbare namen (naam van de game), heeft de game meerdere DVD’s dan zet je het DVD nummer erachter. Zet de inhoud van de mappen van verschillende DVD’s dus niet bij elkaar in! Het resultaat zal dan ongeveer zoals hieronder zijn.

  • De .iso bestanden heb je nu niet meer nodig en kunnen verwijderd worden.

De games zijn nu klaar om overgezet te worden naar je Xbox 360!

XBLA (Xbox Live Arcade) games klaarmaken

XBLA games gebruiken een specifieke mapstructuur en staan daarom in (schijnbaar willekeurig benoemde) mappen. De game zelf bestaat uit 1 bestand (tussen de 10MB en een paar GB groot) en heeft ook een schijnbaar willekeurige naam van 42 karakters lang. In het plaatje hieronder een voorbeeld van zo’n XBLA game.

De structuur die een normale Xbox 360 gebruikt is bij een JTAG of reset glitch hacked Xbox 360 niet meer van belang. Je kunt het bestand zoals in het bovenstaande plaatje gewoon in een mapnaam naar keuze zetten en hij zal gevonden worden door FreeStyle Dash en kan op die manier opgestart worden. Geef de map daarom de naam van de game zodat je hem makkelijk kunt terugvinden. Zou je de oorspronkelijke structuur aanhouden dan is de game immers niet meer gemakkelijk terug te vinden.

De structuur “XBLA game naam\WILLEKEURIGEBESTANDSNAAM” is dus goed. In het onderstaande voorbeeld zet je de map “XBLA game naam” dus in de “Games” map op je Xbox 360.

Games overzetten naar USB HDD

De snelste en makkelijkste manier om games op je USB HDD te zetten is door de HDD regelrecht op je PC aan te sluiten en vervolgens de games over te zetten naar de “Games”-map op de USB HDD. Zet alle uitgepakte Xbox 1 en Xbox 360 en alle gesorteerde XBLA games in deze map zoals onderstaand voorbeeld ook laat zien (in de “Games”-map op de USB HDD).

Games overzetten via thuisnetwerk

Als je spellen wilt overzetten naar de interne HDD of als je de USB HDD niet van de Xbox 360 af wilt koppelen kan dat ook als je de Xbox 360 op je thuisnetwerk hebt aangesloten met een ethernetkabel. Het grote voordeel is dat je alles zo maar een keer hoeft aan te sluiten en niet constant met kabels loopt te klooien. Bovendien is dit de makkelijkste manier om bestanden op de interne HDD van de Xbox 360 te zetten.

De FreeStyle Dash installaties van OmbouwBoer zijn dusdanig voorgeconfigureerd dat de zogenaamde Samba server op de Xbox 360 is ingeschakeld. Samba is het protocol waar Windows sharing ook mee werkt.

  • Zorg dat je Xbox 360 aangesloten is op je netwerk met een ethernetkabel en dat die aan staat. Zorg dat FreeStyle Dash opgestart is en laat deze open staan zo gedurende de tijd dat je games overzet. Je kunt dus niet gaan gamen op je Xbox 360 terwijl je bestanden overzet via het netwerk, dan wordt de verbinding namelijk verbroken en stopt het overzetten!
  • Open “Computer” (via start ⇒ Computer) en klik links op “Netwerk”. Daar zie je de Xbox 360 staan, klik daarop en je krijgt de beschikbare mappen te zien. “Hdd1″ is de interne HDD en Usb0 is je USB HDD, heb je meerder USB HDD’s aangesloten dan zie je hier ook Usb1, Usb2, etc.

  • Wil je games op de interne HDD zetten dan open je achtereenvolgens “Hdd1″ en “Games”, wil je games juist op de USB HDD zetten dan open je achtereenvolgens “Usb0″ en “Games”. Zet vervolgens de uitgepakte games in de map die je geopend hebt. Na het overzetten ziet het er dus als volgt uit:

Na het overzetten zal FreeStyle Dash de games automatisch indexeren en ze in de juiste lijst laten zien. Als je de games niet ziet herstart je Xbox 360 dan eens en wacht een paar minuten, waarschijnlijk zijn de games dan wel keurig geïndexeerd.