Xbox 360 dashboard update v15572 & v15574

Microsoft is begonnen met het uitrollen van de jaarlijkse voorjaarsupdate van het Xbox 360 dashboard. De update wordt uitgerold in zogenaamde waves, deze week zullen enkelen de update binnen krijgen en volgende week zal iedereen die dan nog geen update melding heeft gekregen de update binnen krijgen.

Na de update blijft je omgebouwde Xbox 360 met iXtreme firmware of een Xk3y gewoon werken en kun je dus gewoon blijven gamen maar wat er achter de schermen mogelijk aan beveiliging is toegevoegd door Microsoft is nog niet bekend. Daarom is het advies zoals gebruikelijk: voer de update niet uit totdat de Xbox 360 hackers deze hebben kunnen analyseren om te zien of er nieuwe beveiligingen zijn doorgevoerd (dit duurt meestal een paar dagen). Zodra er meer bekend is over deze update zal dat als nieuwsbericht geplaatst worden.

Mocht je Xbox 360 nog in originele staat zijn en heb je interesse in de homebrew hack (ofwel de reset glitch hack) dan moet je vooralsnog absoluut niet updaten. Er is namelijk een kans dat de reset glitch hack moeilijker of zelfs onmogelijk gemaakt zou worden met deze update, maar dat moet verdere analyse uitwijzen.

Mocht je toch willen updaten en heb je een Xk3y dan kun je deze het beste in de zogenaamde pass-through modus zetten. In de Xk3y handleiding lees je hoe dat moet.

Update 14/06/2012:
Deze update zorgt er inderdaad voor dat de reset glitch hack (homebrew hack) niet meer zal werken (althans voor nu niet), mocht je geïnteresseerd zijn in deze ombouwmethode update dan niet!

Ter aanvulling: binnenkort zal er een dual boot reset glitch hack mogelijk zijn, je start dan op in gehackte modus of 100% originele modus. Hiermee zal dus het beste van beide werelden mogelijk worden. Je kunt games vanaf harde schijf spelen (zowel van een USB als de interne HDD), homebrew en XBLA games draaien en hebt alle overige voordelen van de homebrew / reset glitch hack. Wil je echter online spelen zonder risico op ban dan start je op in originele modus en kun je gewoon online spelen met je originele games! Het beste van beide werelden dus.

Mocht je nu dus updaten dan zal deze ombouw waarschijnlijk niet meer mogelijk zijn voor jou, bedenk je dus twee keer voor je update!

Update 21/06/2012 (dashboard nu v15574):
Nog voordat iedereen de update van vorige week heeft binnen gekregen lanceert Microsoft alweer een nieuwe update. Deze keer is het versienummer met 2 verhoogd en komt het dashboard na installatie van de update op versie 15574. Op het eerste oog is er niks aan deze update veranderd, waarschijnlijk bevat deze alleen enkele bugfixes. Daarom geldt hetzelfde als bij de vorige update: de reset glitch hack (RGH) mogelijk wordt onmogelijk gemaakt maar zowel iXtreme LT+ v3.0 als de Xk3y blijven gewoon werken. Het zou natuurlijk kunnen dat Microsoft nieuwe detectiemogelijkheden in het dashboard heeft gestopt en je later gebanned kunt worden door deze update dus daarom wordt het vooralsnog afgeraden de update te installeren.