Deze week is er een nieuwe ombouwmethode onder de naam “reset glitch” hack voor de Xbox 360 uitgekomen waardoor uiteindelijk homebrew (= software van derden, niet door Microsoft goedgekeurd) gedraaid zal kunnen worden! In dat opzicht de hack dan ook vergelijkbaar met de JTAG hack.

Het beste van dit alles is dat deze hack op alle Xbox 360′s mogelijk is (ook op de slim modellen)!

De hack is echter nog volop in ontwikkeling en is daarom nog niet zo heel interessant voor jou als eindgebruiker. Momenteel kan met deze hack nog geen interessante homebrew gedraaid worden omdat er nog een zogenaamde rebooter ontwikkeld moet worden. Een rebooter zorgt ervoor dat een gehackt dashboard van Microsoft opgestart kan worden en van daaruit kan homebrew zoals custom dashboards (denk aan FreeStyle Dash) en emulators opgestart worden, ook kunnen dan games regelrecht van de harde schijf opgestart worden (zowel Xbox Live Arcade games als volledige games die normaal alleen op DVD+R DL’s staan). Echter is dit alles niet mogelijk tot die zogenaamde rebooter ontwikkeld is.

Uiteraard zal ik deze hack uit gaan voeren zodra die daadwerkelijk interessant is. Prijsdetails zullen later bekend worden wanneer duidelijk is wat er precies moet gebeuren, hoeveel tijd dat kost en welke onderdelen ervoor nodig zijn.