Onlangs bracht Microsoft een dashboardupdate uit waarmee DVD spelers voorzien werden van nieuwe firmware (zie ook voorgaande nieuwsberichten). Deze nieuwe firmware was bedoeld om ondersteuning te bieden aan een nieuw formaat DVD, genaamd XGD3. Bij het updaten werd dus elke omgebouwde Xbox 360 terug geflashed naar een nieuw formaat originele firmware. Dat bracht de noodzaak met zich mee om nieuwe gehackte firmware te ontwikkelen voor alle DVD spelers. Vandaag is deze nieuwe firmware uitgebracht door Xbox 360 hacker C4Eva.

Deze nieuwe firmware (genaamd iXtreme LT+ v1.9) is uitgebracht voor Samsung, BenQ en Lite-On DVD spelers in “fat” Xbox 360 modellen, mensen met een Xbox 360 “slim” moeten dus nog even wachten op nieuwe firmware.

Deze firmware is veilig te gebruiken in combinatie met het nieuwe dashboard (versie 13146) op Xbox Live en biedt ondersteuning voor originele games in het XGD3 formaat. Er zijn op dit moment nog geen games in dit formaat op de markt maar die zullen naar alle waarschijnlijkheid dit najaar wel uitkomen. Gebrande games in het XGD3 formaat zullen nog niet met deze firmware werken, daarvoor zal later iXtreme LT+ v2.0 uitkomen.

Mocht u uw Xbox 360 reeds hebben voorzien van het nieuwe dashboard dan is het nu het moment om deze weer door mij te laten ombouwen.

Heeft u uw Xbox 360 nog niet geüpdatet maar wilt u weer online spelen dan kunt u uw Xbox 360 het beste zonder dat u de dashboardupdate uitvoert naar mij brengen. Ik flash uw Xbox 360 dan eerst terug naar origineel, voer vervolgens het dashboard update proces uit en bouw uw Xbox 360 naderhand weer om met de nieuwste firmware. Dit is de veiligste manier.

Heeft u uw Xbox 360 reeds door mij laten ombouwen of updaten dan kost het updaten / opnieuw ombouwen slechts €15,-.

Reeds gebrande AP2.5 beveiligde games zullen niet meer werken op het nieuwe dashboard (ook niet met de nieuwe firmware), dit doordat de zogenaamde DAE tabel is aangepast in dit dashboard. Om je AP2.5 beveiligde games weer te kunnen spelen moet je deze opnieuw laten patchen door abgx v1.0.5 en vervolgens weer branden. Hieronder staan alle AP2.5 beveiligde games:

  • Assassin’s Creed: Brotherhood
  • Fable 3
  • NFS: Hot Pursuit
  • Black Ops
  • Modern Warfare 2
  • Halo: Reach

Heeft u een van deze games gebrand dan zult u deze opnieuw moeten branden na het updaten.