C4Eva – dé Xbox 360 hacker – heeft aangekondigd dat nieuwe firmware in ontwikkeling is. De firmware zal de naam iXtreme LT (Lite Touch) gaan dragen. De naam heeft overigens niks met de Lite-On drive te maken en komt zoals het er nu naar uitziet uit op elke DVD drive. De firmware zal wel als eerst uitgebracht worden op de Lite-On.

Er is geen releasedatum voor de nieuwe firmware bekend gemaakt, die kan ik u dus ook niet geven!

De nieuwe firmware wordt veel efficiënter geschreven en zal in ieder aspect op originele firmware lijken. Deze firmware moet het dus onmogelijk maken voor Microsoft omgebouwde Xbox 360′s te detecten.

Hoewel C4Eva dit zelf niet met zoveel woorden zegt zou uit de bekendmaking van de nieuwe firmware afgeleid kunnen worden dat Microsoft een manier heeft gevonden om de firmware te detecteren. Of dit inderdaad klopt is niet helemaal duidelijk. Feit is dat Microsoft veel mensen heeft verbannen en dat ze dus íets detecteert.

Ik adviseer u – mocht u wat geven om Xbox Live en nog niet verbannen zijn – dan ook de internetstekker uit de Xbox 360 te trekken en te wachten op de nieuwe firmware.

Mocht u uw Xbox 360 willen laten updaten – en nog niet verbannen zijn – dan adviseer ik u ook te wachten op de nieuwe firmware.

Ik hoop met dit nieuwsbericht wat meer duidelijkheid in de huidige stand van zaken verschaft te hebben.