Een tijdje terug berichtte ik over een DVD drive welke aangetroffen was in Australië in een gerepareerde Xbox 360. Welnu, dit type DVD drive is nu ook in de Nederlandse winkels aangetroffen, wees bij het kopen van een Xbox 360 dus alert, zorg er voor dat u een wat ouder type weet te bemachtigen.

Alle consoles met een productiedatum van 2008-04-26 (jaar-maand-dag) en later hebben hoogstwaarschijnlijk deze drive. De productiedatum is te bekijken door het klepje in de doos die het serienummer laat zien, door dit klepje te openen en vervolgens de Xbox 360 naar beneden te drukken is de productiedatum te zien (dit kan dus zonder de doos te openen).
De consoles met deze nieuwe drive hebben nog een herkenningspunt, het zogenaamde “LOT NO”, deze staat op de buitenkant van de doos, op dezelfde sticker met het wattage van de Xbox 360. Is deze 0817 (of hoger) dan zit deze nieuwe drive er hoogstwaarschijnlijk in. Probeer een console te vinden met LOT NO 0725 t/m 0816, hier zit over het algemeen de oudere BenQ drive in welke gewoon om te bouwen is.