Omdat iXtreme LT+ v2.0 nog niet uit was voor de slim heb ik het nooit heel duidelijk naar buiten gebracht maar al enige tijd kunnen nagenoeg alle Xbox 360 slims omgebouwd worden. Ik zeg nagenoeg en dat vraagt om wat extra uitleg.

De Xbox 360 slim kent 2 merken DVD spelers, de Hitachi DLN10N en de Lite-On DG-16D4S. De Hitachi zit in zo’n 5% van de slims en in de overige 95% zit de Lite-On. Van de Lite-On zijn weer 4 verschillende modellen, deze zijn hardwarematig wel gelijk maar verschillen wat betreft de firmware (= “het besturingssysteem van de DVD speler”) van elkaar waardoor ze allemaal afzonderlijk gehackt moeten worden. Check de prijzen pagina om te zien of jouw Xbox 360 om te bouwen is.

Momenteel kan namelijk alleen de Lite-On DVD speler omgebouwd worden. De Hitachi is nog niet gehackt!

Lange tijd was het grote probleem met de Lite-On DVD spelers dat ze “write-protected” zijn. Hierdoor was tot voor kort alleen mogelijk de DVD speler te vervangen. Niet alleen is deze methode erg duur (extra kosten door een nieuwe DVD speler), deze methode is ook onveilig en levert o.a. problemen op met het updaten van je Xbox 360. Om deze redenen heb ik nooit aan deze methode van ombouwen gedaan.

Inmiddels is er een methode waarmee deze drives unlocked kunnen worden zodat ze gewoon omgebouwd kunnen worden. Dit unlocken is echter wel een specialistisch proces dat ook niet door veel ombouwers beheerst wordt. Ik kan deze unlock wél voor u uitvoeren, zo behoudt u gewoon uw eigen DVD speler en wordt het ombouwen ook niet onnodig duur.