Morgen nieuw dashboard

Microsoft heeft (al een tijdje geleden) aangekondigd dat op 6 december het nieuwe dashboard voor de Xbox 360 gelanceerd wordt voor het grote publiek.

Dit dashboard zal de metrostijl krijgen en daarmee qua ontwerp helemaal in lijn liggen met Windows Phone 7.5 (Mango) en ook met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows 8.

Speel je nog online dan krijg je morgen waarschijnlijk de melding of je je dashboard wilt updaten. Waarschijnlijk zal er niks met de firmware van je DVD speler gebeuren en zal je omgebouwde Xbox 360 na de update nog steeds omgebouwd zijn maar helemaal zeker is dit nog niet! Heb je een omgebouwde Xbox 360 en zit je nog op Xbox Live (en dat zullen er niet veel zijn na de stille update van een paar weken geleden) dan kan je beter niet updaten totdat bekend is of er iets met je ombouw kan gebeuren. Dat zal waarschijnlijk binnen 1 à 2 dagen na de update wel bekend zijn.

Als je offline zit om de stille update te voorkomen blijf dan vooral offline totdat iXtreme LT+ v3.0 er is, met die firmware kunnen alle games weer afgespeeld worden (ook online)! Wanneer LT+ v3.0 uitkomt is nog niet bekend, het enige wat de hackers gezegd hebben is dat die in ieder geval op het dashboard van 6 december getest zal worden. Dus het enige wat we kunnen hopen is dat het niet meer te lang zal duren.

[UPDATE]
De update doet inderdaad niks met de firmware van de DVD speler en kan dus gewoon uitgevoerd worden, aan de ombouwmogelijkheden van je Xbox 360 veranderd in ieder geval helemaal niks. Online spelen is natuurlijk altijd op eigen risico en iXtreme LT+ v2.0 firmware kan op dit nieuwe dashbaord geen XGD3 spellen afspelen door de AP2.5 beveiliging, daarvoor is LT+ v3.0 nodig welke binnenkort uit komt.