Dit weekend is Microsoft weer aan het bannen geslagen, het is nog niet duidelijk op welke gronden. Ook mensen met de nieuwe firmware lijken getroffen te zijn. Het is dus verstandig voorlopig niet online te gaan met je Xbox 360.

[Update]
Het lijkt er op dat Microsoft een fout heeft gemaakt met de bannings van vorig weekend. Er zijn namelijk niet-omgebouwde Xbox 360′s gebanned. Velen zijn de loop van de week ook weer unbanned, zowel mensen met een omgebouwde Xbox 360 als mensen met een niet-omgebouwde Xbox 360.
Microsoft heeft lopen bannen op verkeerde gronden en kan waarschijnlijk nog steeds niet precies detecteren wie een omgebouwde Xbox 360 heeft. Mocht u dus een gebande Xbox 360 hebben dan kan je altijd proberen een belletje te maken met de klantenservice van Microsoft. Er zijn overigens ook mensen (met een omgebouwde Xbox 360) die (nog?) niet unbanned zijn.
Het is niet erg waarschijnlijk dat u nu nog gebanned wordt (gezien Microsoft’s blunder) maar spelen op Live! met een omgebouwde Xbox 360 blijft altijd op eigen risico.