Eindelijk is ‘ie er dan: de nieuwe iXtreme Lite Touch firmware! De firmware is exclusief voor de Lite-On drive uitgebracht. De BenQ, Samsung en Hitachi firmwares volgen later (in die volgorde, de Hitachi-bezitters zullen dus het langst moeten wachten).

Hoewel met deze firmware weer veilig op Xbox Live! gespeeld kan worden is dit nog altijd op eigen risico. Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat Microsoft in de toekomst alsnog kan detecteren dat een Xbox 360 omgebouwd is. Een groot voordeel aan deze firmware is dat niet meer gecontroleerd wordt welke wave versie het ingevoerde spel is maar dat het spel gewoon opgestart wordt. Hierdoor zullen alle wave versies die er nu zijn (1 t/m 6) gewoon opstarten maar zullen ook toekomstige wave versies gewoon werken! Updaten van de firmware hoeft dan alleen nog maar indien er nieuwe beveiligingsmaatregelen ontwikkeld zijn. Een nadeel is wel dat ook “onveilige” games op zullen starten. Het controleren van je spellen met abgx360 is dus nog belangrijker dan voorheen. In de brandhandleiding staat uitgelegd hoe spellen gecontroleerd dienen te worden.

Mocht u een Lite-On DVD drive hebben dan kunt u door in te loggen en vervolgens het ombouwaanvraag formulier in te vullen een afspraak maken om uw Xbox 360 laten ombouwen dan wel updaten. Het laten updaten van een door mij omgebouwde Xbox 360 kost €15,-.

Let op! De allernieuwste Xbox 360′s (gekocht of gerepareerd in de laatste 2 maanden) hebben een beter beveiligde Lite-On drive. Om deze drives om te bouwen moet het een en ander gesoldeerd worden. Ik ben momenteel uit aan het zoeken hoe ik dit het veiligst kan doen. Deze drives bouw ik nu dus nog niet om! Zodra ik ook deze drives ombouw laat ik dat middels een nieuwsbericht weten. Deze Lite-On drives kunnen inmiddels wel omgebouwd worden, zie het nieuwsbericht met de titel “Nieuwste Lite-On om te bouwen!”.

Nog even voor alle duidelijkheid:

  • Een verbannen Xbox 360 is voor altijd verbannen, daar kan deze firmware niks aan veranderen. Deze nieuwe firmware is namelijk om een ban te voorkomen, niet om hem ongedaan te maken.
  • Als u uw Xbox 360 in het verleden omgebouwd hebt gehad (met welke firmware dan ook) dan bestaat de mogelijkheid dat Microsoft u “geflagged” heeft. In dat geval kunt u nu nog wel online maar zal Microsoft u op een later tijdstip bannen. Zelfs als u uw Xbox 360 weer origineel laat maken kan Microsoft u dan nog bannen. Het is ook niet te zien of u “geflagged” bent (dit is alleen bekend bij Microsoft) in dit geval kunt u dus alsnog verbannen worden na het laten updaten van de Xbox 360 naar de LT firmware. Het veiligst is het dus om een nieuwe Xbox 360 te laten ombouwen met LT firmware (een Xbox 360 die nog nooit omgebouwd is geweest).