Zoals ik in het vorige nieuwsbericht al vermelde zou het naar alle waarschijnlijkheid niet lang duren voordat iXtreme v1.91 uit zou komen. Afgelopen zaterdag was het dan ook zo ver, C4Eva heeft de nieuwe firmware uitgebracht.

Met deze firmware is het weer mogelijk om alle games (ook die met AP2.5 beveiliging) te spelen op het nieuwste dashboard. Dus ook online spelen is dan weer probleemloos mogelijk!

De firmware is uitgebracht voor alle Xbox 360 fat modellen en nagenoeg alle Xbox 360 Slim Lite-On DVD spelers. De Xbox 360 slim bezitters met Hitachi DVD speler (zijn er trouwens maar heel weinig) vallen dus helaas buiten de boot. Overigens is er ook geen nieuws over ontwikkelingen op gebied van de Xbox 360 Slim Hitachi drive of en wanneer er gehackte firmware voor deze drives uitkomt is dus ook niet bekend.

Het laatste dashboard brengt trouwens wel wat problemen voor de Xbox 360 Slim met zich mee. Lite-On DVD spelers worden namelijk gelockt waardoor het niet meer mogelijk is firmware uit te lezen of gehackte firmware te schrijven naar deze DVD spelers. Deze drives moeten voordat ze omgebouwd kunnen worden eerst ge-unlocked worden. Ik hoop op zeer korte termijn (zo’n 2 weken), alle Xbox 360 Slim Lite-On modellen te kunnen unlocken en dus ombouwen.

Om deze reden blijft het verstandig uw Xbox 360 Slim niet te updaten, ook niet als deze origineel is. De lock die de laatste update met zich meebrengt maakt ombouwen niet alleen lastiger maar ook riskanter.

Wilt u uw Xbox 360 door mij laten updaten neem dan contact met mij op. De update kost u slechts €15,- indien u de Xbox 360 door mij heeft laten ombouwen.