Games geschikt maken voor LT+ v3.0 firmware

Update

Deze handleiding is overbodig geworden omdat abgx360 inmiddels een update heeft gehad en al je games nu volledig automatisch kan patchen. Check de brandhandleiding voor de downloadlink naar de nieuwe abgx360 (v1.0.6).

De nieuwe iXtreme LT+ v3.0 firmware is uit en zoals reeds aangekondigd is betekend dit dat je spellen met AP2.5 beveiliging moet patchen en vervolgens opnieuw moet branden. Dit nieuwsbericht legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Hier worden de stappen uitgelegd die doorlopen moeten worden om zogenaamde topology data te patchen in games die gebruik maken van de welbekende AP2.5 beveiliging. Dit is dus alleen nodig als je op iXtreme LT+ v3.0 firmware zit (welke vandaag is uit gekomen) en je een AP2.5 spel wilt branden.

Voor de duidelijkheid: bij LT+ v3.0 komt de AP2.5 data die abgx360 erin patcht dus te vervallen. Voortaan wordt met “disc profielen” gewerkt i.p.v. statische AP2.5 data. Dit handmatig patchen is slechts tijdelijk noodzakelijk omdat abgx360 nog niet geüpdatet is. Als dat eenmaal gebeurd is zal het patchen van de topology data ook vanzelf gaan en is deze handleiding niet meer nodig!

Download Xbox Backup Creator v2.9.0.350 (594 KB)
Dit is het programma waarmee je handmatig “topology” data in AP2.5 games kunt patchen.
Topology data voor AP2.5 games (10 KB)
Dit bestand bevat de topology data voor het merendeel van de AP2.5 beveiligde games.

Doorloop de volgende stappen om de data in de .iso te patchen:

 • Download de topology data en Xbox Backup Creator (XBC) via de download links hierboven en pak de .zip bestanden uit.
 • Start XBC op en ga naar het tabblad “Image tools” en selecteer de “Inject” optie.
 • Klik op “AP25 Sector” en kies de .iso die je wilt patchen.

  XBC topology data injecteren

 • Vervolgens wordt je gevraagd een .bin bestand te selecteren, dat is dus het topology bestand. Let hierbij op de je de juiste selecteert!
  • Gebruik “XGD2.COD-BO.COD-MW2.Halo-Reach.top.data.v1.bin” alleen voor: COD: Modern Warfare 2, COD: Black Ops en Halo: Reach.
  • Gebruik “XGD3.Profile.ID.F87A804E.top.data.v1.bin” voor alle XGD3 games (= alle spellen uitgekomen vanaf september 2011).

  XBC topology bestand selecteren

 • XBC laat nu de melding “AP25 Sector file injected at LBA sector …” zien in het tekstveld, Je .iso is dan gepatcht.
 • Na het patchen kun je de game als gebruikelijk branden. Check daarvoor de brandhandleiding.

Dit handmatig patchen is dus alleen nodig met LT+ v3.0 en als je. Binnenkort zal abgx360 een update krijgen waardoor het weer helemaal automatisch kan, dus kom je er niet uit of heb je geen haast dan kun je wachten op de abgx360 update.