FIFA 13, F1 2012, PES 13 en andere nieuwe games branden en spelen zonder problemen?

Veel mensen lopen dezer dagen tegen het probleem op dat bepaalde (nieuwe) games niet meer afspelen of vaak crashen op hun omgebouwde Xbox 360 (waarbij de DVD is geflashed met iXtreme firmware). Dit bericht gaat over een DVD speler flash met iXtreme, heb je een xk3y scroll dan naar beneden!

Dit nieuwsbericht is bedoeld om helderheid te geven naar de stand van zaken!

Wat is er mis?

De spellen genoemd in de titel zijn allen XGD3 spelen, deze spellen zijn 8.7GB groot en passen dus niet zonder meer op een 8.5GB DVD+R DL schijfje. Om deze spellen toch volledig op een DVD+R DL schijfje van 8.5GB te kunnen branden heb je een speciale brander nodig (een Lite-On iHASX24B, of iXtreme Burner Max brander). Tevens moet je gebruik maken van DVD+R DL schijfjes van het merk Verbatim, andere merken werken niet.

Waarom werken de meeste spellen wel?

Hoewel XGD3 spellen er nu al een jaar zijn heeft het tot voor kort heel vaak gewerkt om spellen met een normale brander en de zogenaamde “truncate” optie van ImgBurn te branden, dit werkt echter steeds minder vaak. Spellen starten bijv. niet op met deze optie of blijven hangen bij het begin of ergens in het midden van het spel.

Is dat alles?

Om de nieuwste games af te spelen moet je Xbox 360 ook geflashed zijn met de nieuwste iXtreme firmware, dat is iXtreme LT+ v3.0. Is je firmware verouderd maak dan een afspraak voor een update.

Tevens heb je voor deze nieuwe spellen dashboard versie 15574 nodig. Hoewel dit dashboard gewoon gebruikt kan worden i.c.m. een DVD speler flash en xk3y maakt deze de homebrew hack (reset glich hack) onmogelijk, installeer deze dus niet als je interesse hebt in de homebrew hack! Om de update zonder Xbox Live te installeren dien je (1) het .zip-bestand uit te pakken, (2) de map “$SystemUpdate” op een FAT32 USB stick te zetten en (3) de Xbox 360 op te starten met de stick in een USB poort. Bij het opstarten krijg je dan een melding of je de Xbox 360 wilt updaten, deze melding dien je met “Yes” te bevestigen.

In conclusie, hoe kun je spellen feilloos laten werken?

Dit alles staat ook stap voor stap uitgelegd in de brandhandleiding.

Heb je een xk3y?

Ook treden er wel eens problemen op bij de xk3y met nieuwe games. Dat komt deels doordat verouderde firmware van de xk3y bepaalde nieuwe games niet ondersteund. Zorg daarom dat je je xk3y up-to-date houdt. De laatste update en uitleg vind je in dit artikel.

Tevens is het voor nieuwe games van belang dat je het nieuwste dashboard op je Xbox 360 geïnstalleerd hebt. Deze kun je niet installeren als een game hierom vraagt bij het opstarten van de game via de xk3y. Je dient de xk3y in pass-through modus te zetten en vervolgens de update via Xbox Live of via een USB stick te installeren.

Met de xk3y helemaal up-to-date en je Xbox 360 dashboard helemaal up-to-date kun je alle spellen feilloos spelen met je xk3y!