Het nieuwe (Kinect) dashboard zal inderdaad nieuwe beveiligingsmaatregelen hebben.

Deze beveiligingsmaatregelen worden alleen getriggerd door nieuwe games (momenteel is dat alleen nog Fable 3) en alleen op het nieuwe dashboard.

De de gevolgen zijn dat er een nieuwe SS (security sector) versie komt, namelijk SSv3. Deze is dan verplicht voor nieuwe games zoals Fable 3 die deze beveiliging hebben. Dat zal echter niet genoeg zijn. Voor BenQ en Lite-On drives zal ook een nieuwe firmware ontwikkeld worden die overweg kan met deze SSv3. De Samsung drives hebben geen firmwareupdate nodig omdat die de beveiliging niet gebruiken.

Om verwarring uit de weg te helpen, hier een aantal vragen en antwoorden:
Ben ik veilig met LT firmware op het huidige dashboard?
Ja, u bent helemaal veilig. De LT firmware kan overweg met alle beveiligingsmaatregelen van Microsoft. Ook wanneer u nieuwe games zoals Fable 3 speelt.

Ben ik veilig met LT firmware op het nieuwe Kinect dashboard?
Alleen wanneer u een Samsung drive heeft bent u veilig! Heeft u een BenQ of Lite-On drive dan bent u niet veilig. Update daarom (nog) niet. Theoretisch is het trouwens wel veilig om alle games die ouder dan Fable 3 zijn te spelen met LT firmware op het nieuwe dashboard maar ik raad u toch af dit te doen.

[UPDATE]
Xbox 360 hacker C4Eva heeft weer wat onderzoeksresultaten bekend gemaakt, daarom nog een paar vragen en antwoorden:
Kan ik veilig originele games spelen op het nieuwe Kinect dashboard met mijn omgebouwde Xbox 360?
Ja, dit zou gewoon moeten kunnen. Ook originelen van nieuwe games met de zogenaamde AP2.5 beveiliging kunt u op uw omgebouwde Xbox 360 spelen.

Kan ik de AP2.5 beveiligde games veilig offline spelen op het Kinect dashboard met mijn omgebouwde Xbox 360?
Nee! Uw console kan offline “geflagged” worden. Dat wil zeggen dat de eerstvolgende keer dat u online gaat, u verbannen wordt!

P.S. in de bovenstaande tekst betekent veilig dat u niet gedetecteerd kunt worden door Microsoft.