Een interessant nieuwtje vandaag.

Zoals u misschien weet zijn XGD3 game ISO’s 8.7GB groot en past op een DVD+R DL schijfje slechts 8.5GB. Om deze spellen op een 8.5GB DL schijfje te laten passen is het daarom noodzakelijk ze te af te knotten (beter bekend als de truncate-optie in ImgBurn, dit is trouwens niks anders dan de laatste 0.2GB van de image afknippen). Met de meeste games tot nu toe was dit geen enkel probleem en was het ook volkomen veilig om dit te doen omdat in deze laatste 0.2GB helemaal geen gamedata te vinden was.

Door de komst van Forza 4 veranderd deze zaak, in de laatste 0.2GB zit wel gamedata en dus is het noodzakelijk ook deze op het schijfje te branden, hoewel het spel wel gewoon werkt door hem te truncaten is dit niet veilig indien u online wilt gamen.

De oplossing

Xbox 360 hacker C4Eva werkt daarom aan een speciale firmware die naar een PC DVD brander geflashed zal moeten worden en het mogelijk zal maken 8.7GB op een normale DL te branden. Details over het merk of type brander zijn nog niet bekend gemaakt. Dit is een project in ontwikkeling en wanneer we hier de eerste resultaten van zien is nog niet bekend.

Voor de duidelijkheid

Het spelen van alle XGD3 games die er op dit moment zijn, BEHALVE Forza 4, kan veilig en vlekkeloos met de nieuwe iXtreme LT+ v2.0 firmware, ook op het nieuwe dashboard van afgelopen dinsdag. De verwachting is natuurlijk dat in de toekomst meer spellen met hetzelfde probleem zullen kampen als Forza 4, voor deze games moeten we dus wachten op de speciale PC DVD brander firmware. De originele Forza 4 kan overigens wel veilig gespeeld worden.

Eerder werd trouwens gedacht dat LT+ v2.0 niet veilig zou zijn door een nieuwe beveiliging in Forza 4 maar dat blijkt dus niet het geval te zijn, iXtreme LT+ v2.0 is gewoon veilig, spellen als Forza 4 moeten echter voor de volle 100% (dus op een 8.7GB schijfje) gebrand worden.